Szkolenie -Tworzenie materiałów w przestrzeni mediów wirtualnych oraz prezentacji tych materiałów na popularnych platformach socjalnych z zachowaniem zasad bezpieczeństwa w sieci oraz bezpieczne korzystanie z AI
Szkolenie -Tworzenie materiałów w przestrzeni mediów wirtualnych oraz prezentacji tych materiałów na popularnych platformach socjalnych z zachowaniem zasad bezpieczeństwa w sieci oraz bezpieczne korzystanie z AI
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInformatyka i telekomunikacja / Aplikacje biznesowe
- Grupa docelowa usługi
Właściciele firm, kadra zarządzająca i personel przedsiębiorstw dowolnej branży, osoby indywidualne chcące nabyć widzę i kompetencje w przedmiotowym zakresie
- Minimalna liczba uczestników3
- Maksymalna liczba uczestników18
- Data zakończenia rekrutacji07-11-2025
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi24
- Podstawa uzyskania wpisu do BURStandard Usługi Szkoleniowo-Rozwojowej PIFS SUS 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Szkolenie przygotowuje do samodzielnego tworzenia treści promujących na social mediach z wykorzystanie narzędzi udostępnionych na platformach internetowych.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się rozróżnia rodzaje postów i rolek na Facebooku i Instagramie | Kryteria weryfikacji - wskazuje różnice między rolkami na Facebooku a Instagramie-dobiera skuteczną rolkę w branży cateringowej i dietetycznej - wykorzystuje rolki do budowania marki i zwiększania świadomości o zdrowym odżywianiu. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Metoda walidacji Prezentacja | ||
Efekty uczenia się używa aplikacji internetowych to tworzenia krótkich materiałów wizualnych w postaci rolek | Kryteria weryfikacji -rozróżnia narzędzia i techniki tworzenia rolek-stosuje strategię wykorzystania rolek w kampaniach marketingowych -używa aplikacji i narzędzi do edycji wideo | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Metoda walidacji Prezentacja | ||
Efekty uczenia się stosuje efekty specjalne do prezentacji posiłków i innych produktów firmy | Kryteria weryfikacji -wykorzystuje filtry, efekty i muzykę odpowiednie dla branży żywieniowej-wykorzystuje treści najlepiej działające w branży HoReCa -analizuje statystyki i wyciąga wnioski | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Metoda walidacji Prezentacja |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Szkolenie przeznaczone jest dla przedsiębiorców i pracowników firm, którzy zajmują się marketingiem swoich produktów i usług w social mediach,
- Zajęcia praktyczne odbywają się w plenerze. Uczestnik posiada samodzielne stanowisko pracy oraz niezbędne narzędzia.
- Usługa realizowana jest w 24 godzinach dydaktycznych (godzina dydaktyczna = 45 minut).
- Zajęcia praktyczne: 11 godzin dydaktycznych / zajęcia teoretyczne: 13 godzin dydaktycznych
- Przerwy wliczają się do godzin usługi.
PROGRAM Dzień 1 (12h)
Zakres szkolenia:
- Wprowadzenie do fotografii – światło, kompozycja i kadrowanie
- Perspektywa, linie prowadzące, zasady kompozycji
- Trójkąt ekspozycji: ISO, przysłona, czas – teoria
- Ćwiczenia praktyczne na telefonie i aparacie: różne ustawienia ekspozycji
- Balans bieli – teoria i praktyka
- RAW vs JPG – różnice i zastosowanie
- Analiza zdjęć wykonanych podczas zajęć, podsumowanie
Dzień 2 (12h)
Zakres szkolenia:
- Ostrość i głębia ostrości – teoria i ćwiczenia praktyczne
- Rodzaje obiektywów i ich zastosowanie – teoria
- Obsługa aparatu i telefonu – podstawy
- Podstawy prawa fotografa – zgoda na wizerunek, prawo autorskie
- Mini sesja zdjęciowa i analiza efektów
- Walidacja
Walidacja umiejętności praktycznych uczestników przebiega przy zastosowaniu metody obserwacja w warunkach symulowanych. Podczas szkolenia uczestnik wykonuje zadania praktyczne obejmujące pełny proces pracy fotografa plenerowego – od stworzenia koncepcji sesji i przygotowania stylizacji, poprzez ustawienie sprzętu i realizację sesji.
Dodatkowo walidator przeprowadza z uczestnikiem wywiad swobodny mający na celu weryfikację wiedzy teoretycznej, umiejętności uzasadniania wyborów artystycznych i technicznych oraz znajomości narzędzi i procesów fotografii.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
Rodzaj ceny | Cena |
---|---|
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | Cena 5 000,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika netto | Cena 5 000,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny brutto | Cena 208,33 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny netto | Cena 208,33 PLN |
Prowadzący
Prowadzący
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Uczestnicy otrzymają skrypty z materiałami przerabianymi podczas kursu zawierające dokładne instrukcje do poszczególnycgh działań ta aby samodzielnie móc powrócić do materiałó szkoleniowych.
Warunki uczestnictwa
Warunkiem uczestnistaw jest bycie pracownikiem firmy branży HoReCa.
Informacje dodatkowe
Usługa rozwojowa nie jest świadczona przez podmiot pełniący funkcję Operatora lub Partnera Operatora w danym projekcie PSF lub w którymkolwiek Regionalnym Programie lub FERS albo przez podmiot powiązany z Operatorem lub Partnerem kapitałowo lub osobowo. Usługa rozwojowa nie jest świadczona przez podmiot będący jednocześnie podmiotem korzystającym z usług rozwojowych o zbliżonej tematyce w ramach danego projektu.
Usługa rozwojowa nie obejmuje wzajemnego świadczenia usług w projekcie o zbliżonej tematyce przez Dostawców usług, którzy delegują na usługi siebie oraz swoich pracowników i korzystają z dofinansowania, a następnie świadczą usługi w zakresie tej samej tematyki dla Przedsiębiorcy, który wcześniej występował w roli Dostawcy tych usług.
Cena usługi nie obejmuje kosztów niezwiązanych bezpośrednio z usługą rozwojową, w szczególności kosztów środków trwałych przekazywanych Przedsiębiorcom lub Pracownikom przedsiębiorcy, kosztów dojazdu i zakwaterowania.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
- Szkolenie prowadzone jest na oddzielnych stanowiskach pracy dla każdego uczestnika.