Szkolenie z działu : Specjalista ds. dietetyki i odchudzania. Szkolenie indywidualne. Zakończone egzaminem zewnętrznym.
Możliwość dofinansowania
Szkolenie z działu : Specjalista ds. dietetyki i odchudzania. Szkolenie indywidualne. Zakończone egzaminem zewnętrznym.
Numer usługi 2025/09/12/11913/3004245
3 600,00 PLN
brutto
3 600,00 PLNnetto
120,00 PLNbrutto/h
120,00 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaZdrowie i medycyna / Medycyna
- Grupa docelowa usługi
Oferta skierowana jest do osób które chcą poznać zasady zdrowego odżywiania oraz dietetyki. Jak również do pracowników zakładów żywienia zbiorowego, przedszkoli, szkół, itp.
Program dostarcza wiedzy z zakresu zasad odżywiania człowieka oraz dietetyki ogólnej, umiejętności organizacji pracy zakładów żywienia zbiorowego i prowadzenia profilaktyki zdrowotnej wśród dzieci i młodzieży oraz osób dorosłych i seniorów. Uczestnik szkolenia pozna też zasady planowania żywienia, przygotowywania posiłków oraz zdrowych zakupów.
- Minimalna liczba uczestników1
- Maksymalna liczba uczestników1
- Data zakończenia rekrutacji14-09-2025
- Forma prowadzenia usługizdalna w czasie rzeczywistym
- Liczba godzin usługi30
- Podstawa uzyskania wpisu do BURZnak Jakości Małopolskich Standardów Usług Edukacyjno-Szkoleniowych (MSUES) - wersja 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Definiuje podstawowe pojęcia z zakresu dietetyki, odchudzania i zdrowego żywienia.Wymienia makro i mikroskładniki odżywcze oraz ich funkcje w organizmie.
Charakteryzuje różne typy diet, w tym redukcyjne, zdrowotne i sportowe.
Wyjaśnia mechanizmy przemiany materii i wpływ diety na metabolizm.
Analizuje skład diety i ocenia jej wpływ na zdrowie oraz masę ciała.
Dobiera odpowiedni model żywieniowy do potrzeb pacjenta/klienta.
Układa jadłospisy zgodne z zasadami zdrowego odżywiania i diet red.
Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Zdobywa wiedzę dotyczącą zasad odżywiania człowieka oraz dietetyki ogólnej.Nabywa umiejętności związane z organizacją pracy zakładów żywienia zbiorowego oraz realizuje działania w zakresie profilaktyki zdrowotnej dla każdej grupy wiekowej. Doskonali komunikację interpersonalną, aby skutecznie i jasno przekazywać informacje pacjentom, klientom oraz współpracownikom. Rozwija umiejętność aktywnego słuchania, co pozwala na uważne analizowanie potrzeb i obaw klientów oraz dostosowywanie zaleceń żywieniowych. Kształtuje empatię, aby lepiej rozumieć emocje i trudności związane ze zmianą nawyków żywieniowych, co wspiera budowanie relacji i motywuje pacjentów do działania. | Kryteria weryfikacji uczestnik szkolenia:-rozróżnia zasady zdrowego żywienia - określa parametry ciała BMI - określa zapotrzebowanie energetyczne człowieka - dobiera dietę w zależności od zapotrzebowania - planuje zdrowe zakupy - przygotowuje zdrowe posiłki | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Inne kwalifikacje
Uznane kwalifikacje
Pytanie 4. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kwalifikacji jest rozpoznawalny i uznawalny w danej branży/sektorze (czy certyfikat otrzymał pozytywne rekomendacje od co najmniej 5 pracodawców danej branży/ sektorów lub związku branżowego, zrzeszającego pracodawców danej branży/sektorów)?
TAK
Informacje
- Podstawa prawna dla Podmiotów / kategorii Podmiotówuprawnione do realizacji procesów walidacji i certyfikowania na mocy innych przepisów prawa
- Nazwa Podmiotu prowadzącego walidacjęICVC Certyfikacja Sp. z o.o.
- Podmiot prowadzący walidację jest zarejestrowany w BURNie
- Nazwa Podmiotu certyfikującegoICVC Certyfikacja Sp. z o.o.
- Podmiot certyfikujący jest zarejestrowany w BURNie
Dodatkowe pliki
Program
Program
- Zasady żywienia człowieka
- Ocena parametrów ciała BMI
- Zapotrzebowanie energetyczne organizmu
- Dobór diety w zależności od zapotrzebowania, stanu zdrowia, wieku, pożądanych efektów (np. Dieta dla młodego człowieka, Dieta dla seniora, Dieta dla kobiety celowana w utrzymanie wagi)
- Zamienniki do słodyczy
- Zdrowe desery
- Planowanie posiłków
- Planowanie zakupów
- Zasady przygotowywania posiłków
Zajęcia teoretyczne zorganizowane w systemie po 45 minut.
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 5
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 5 Dietetyk | Prowadzący Patrycja Kaczmarczyk | Data realizacji zajęć 25-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 05:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 5 Dietetyk | Prowadzący Patrycja Kaczmarczyk | Data realizacji zajęć 02-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 05:00 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 5 Dietetyk | Prowadzący Patrycja Kaczmarczyk | Data realizacji zajęć 09-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 05:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 5 Dietetyk | Prowadzący Patrycja Kaczmarczyk | Data realizacji zajęć 16-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 05:00 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 5 Egzamin | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 16-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 18:00 | Liczba godzin 02:00 |
Cena
Cena
Cennik
Rodzaj ceny | Cena |
---|---|
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | Cena 3 600,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika netto | Cena 3 600,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny brutto | Cena 120,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny netto | Cena 120,00 PLN |
Rodzaj ceny W tym koszt walidacji brutto | Cena 300,00 PLN |
Rodzaj ceny W tym koszt walidacji netto | Cena 300,00 PLN |
Rodzaj ceny W tym koszt certyfikowania brutto | Cena 300,00 PLN |
Rodzaj ceny W tym koszt certyfikowania netto | Cena 300,00 PLN |
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 1
1 z 1
Patrycja Kaczmarczyk
Inżynier żywienia człowieka. Trener praktyk.
Patrycja Kaczmarczyk jest absolwentką Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, gdzie zdobyła solidne podstawy teoretyczne w dziedzinie dietetyki i żywienia człowieka. Posiada trzyletnie doświadczenie zawodowe w pracy jako dietetyk, podczas którego zajmowała się tworzeniem spersonalizowanych planów żywieniowych, prowadzeniem konsultacji dietetycznych oraz edukacją klientów w zakresie zdrowego stylu życia.
Od dwóch lat Patrycja z powodzeniem prowadzi szkolenia z tematów związanych z dietetyką i żywieniem człowieka, skierowane do osób dorosłych. W trakcie swoich zajęć koncentruje się na przekazywaniu praktycznej wiedzy w przystępny sposób, dostosowując treści do potrzeb i poziomu uczestników. Dzięki swojemu zaangażowaniu i umiejętnościom interpersonalnym, potrafi skutecznie motywować słuchaczy do wprowadzania pozytywnych zmian w codziennych nawykach żywieniowych.
Patrycja Kaczmarczyk specjalizuje się w prowadzeniu warsztatów na temat zdrowego odżywiania, zrównoważonej diety oraz planowania posiłków, a także w szkoleniach dla osób zainteresowanych dietetyką sportową. Jej doświadczenie w pracy z dorosłymi pozwala na tworzenie interaktywnych i angażujących zajęć, które nie tylko edukują, ale również inspirują do świadomego podejścia do zdrowia i żywienia.
Patrycja Kaczmarczyk jest absolwentką Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, gdzie zdobyła solidne podstawy teoretyczne w dziedzinie dietetyki i żywienia człowieka. Posiada trzyletnie doświadczenie zawodowe w pracy jako dietetyk, podczas którego zajmowała się tworzeniem spersonalizowanych planów żywieniowych, prowadzeniem konsultacji dietetycznych oraz edukacją klientów w zakresie zdrowego stylu życia.
Od dwóch lat Patrycja z powodzeniem prowadzi szkolenia z tematów związanych z dietetyką i żywieniem człowieka, skierowane do osób dorosłych. W trakcie swoich zajęć koncentruje się na przekazywaniu praktycznej wiedzy w przystępny sposób, dostosowując treści do potrzeb i poziomu uczestników. Dzięki swojemu zaangażowaniu i umiejętnościom interpersonalnym, potrafi skutecznie motywować słuchaczy do wprowadzania pozytywnych zmian w codziennych nawykach żywieniowych.
Patrycja Kaczmarczyk specjalizuje się w prowadzeniu warsztatów na temat zdrowego odżywiania, zrównoważonej diety oraz planowania posiłków, a także w szkoleniach dla osób zainteresowanych dietetyką sportową. Jej doświadczenie w pracy z dorosłymi pozwala na tworzenie interaktywnych i angażujących zajęć, które nie tylko edukują, ale również inspirują do świadomego podejścia do zdrowia i żywienia.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Materiały autorskie
Informacje dodatkowe
Godzina lekcyjna wynosi 45 min.
Przerwy nie są wliczone do harmonogramu.
Warunki techniczne
Warunki techniczne
Dostęp do komputera, Internetu oraz kamerki
Kontakt
Kontakt
Dominika Kaczmarczyk-Żółciak
E-mail
biuro@millenium.edu.pl
Telefon
(+48) 731 200 001