DANIA DIETETYCZNE w KUCHNI (BEZ GLUTENU, BEZ LAKTOZY, WEGAŃSKIE I WEGETARIAŃSKIE)
Możliwość dofinansowania
DANIA DIETETYCZNE w KUCHNI (BEZ GLUTENU, BEZ LAKTOZY, WEGAŃSKIE I WEGETARIAŃSKIE)
Numer usługi 2025/06/24/182128/2832559
5 000,00 PLN
brutto
5 000,00 PLNnetto
250,00 PLNbrutto/h
250,00 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Identyfikatory projektówKierunek - Rozwój
- Grupa docelowa usługi
Szkolenie kulinarne skierowane do pasjonatów gotowania, osób szukających inspiracji przy tworzeniu menu, początkujących i profesjonalnych kucharzy. Uczestnicy zapoznają się z zasadami komponowania posiłków zgodnych z różnorodnymi wymaganiami dietetycznymi, które są coraz bardziej popularne we współczesnym świecie.
- Minimalna liczba uczestników10
- Maksymalna liczba uczestników30
- Data zakończenia rekrutacji25-09-2025
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi20
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Szkolenie pozwoli poszerzać wiedzę z zakresu ograniczeń dietetycznych i alergenów, rozwijać kreatywność oraz zdobywać praktyczne umiejętności, które można wykorzystać w komponowaniu menu.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Poszerzenie wiedzy z zakresu ograniczeń dietetycznych i alergenów, rozwinięcie kreatywności oraz zdobycie praktycznych umiejętności, które można wykorzystać w komponowaniu menu. | Kryteria weryfikacji techniki kulinarne, umiejętność dobierania składników, organizacja pracy, | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Pytanie 1. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się?
TAK
Pytanie 2. Czy dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji?
TAK
Pytanie 3. Czy dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji?
TAK
Program
Program
Teoria i praktyka
- Wprowadzenie
- Techniki kulinarne
- Słodko i słono
- Dania bez laktozy – techniki przygotowywania potraw wolnych od laktozy, idealnych dla osób z nietolerancją lub alergią na ten składnik.
- Dania bez glutenu – komponowanie bezglutenowych potraw, które nie tracą na smaku i jakości.
- Dania wegańskie – sztuka gotowania bez użycia produktów pochodzenia zwierzęcego.
- Dania wegetariańskie – techniki przygotowywania dań wegetariańskich, które podkreślają smakowitość i zróżnicowanie kuchni roślinnej.
- Korzystanie z zamienników, aby zachować smak i konsystencję klasycznych potraw.
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 0
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
Rodzaj ceny | Cena |
---|---|
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | Cena 5 000,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika netto | Cena 5 000,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny brutto | Cena 250,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny netto | Cena 250,00 PLN |
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 1
1 z 1
Marek Andrzejczyk
Szef kuchni renomowanego hotelu, posiada wszechstronne wykształcenie kulinarne, ukończył liczne kursy branżowe w kraju i za granicą. Kulinarny pasjonat z wieloletnim doświadczeniem, posiada niezwykłą umiejętność tworzenia nowych kompozycji. Na bieżąco wprowadza do swojej kuchni nowości i trendy świata kulinariów.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Uczestnik szkolenia otrzymuje materiały niezbędne do realizacji zajęć oraz certyfikat po ukończeniu szkolenia.
Informacje dodatkowe
Usługa szkoleniowa będzie realizowana wg. przelicznika godzin dydaktycznych 1 godzina szkoleniowa = 45 minut.
Przerwy są wliczone w czas usługi rozwojowej.
Adres
Adres
ul. św. Maksymiliana Kolbe 18
59-220 Legnica
woj. dolnośląskie
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
- Inne niezbędne.
Kontakt
Kontakt
Anna Dutka
E-mail
szkolenia@frankoodporni.pl
Telefon
(+48) 505 110 963