STEKI- warsztaty kulinarne
Możliwość dofinansowania
STEKI- warsztaty kulinarne
Numer usługi 2025/06/06/181209/2798948
2 767,50 PLN
brutto
2 250,00 PLNnetto
461,25 PLNbrutto/h
375,00 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Grupa docelowa usługi
- Kucharze restauracyjni: Kucharze chcący wzbogacić menu swoich restauracji podnosząc jakość swoich usług.
- Szefowie kuchni: Osoby zarządzające kuchnią, które pragną wprowadzić nowe techniki do swojego zespołu i podnieść jego umiejętności.
- Kucharze hotelowi: Profesjonaliści z kuchni hotelowych, gdzie wymagania dotyczące jakości potraw są wysokie, chcący zadowolić najbardziej wymagających gości.
- Pasjonaci gotowania: Indywidualni kucharze z pewnymi umiejętnościami kulinarnymi, pragnący poszerzyć swoje horyzonty.
- Minimalna liczba uczestników5
- Maksymalna liczba uczestników10
- Data zakończenia rekrutacji08-09-2025
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi6
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Celem usługi jest nabycie kompetencji w przygotowywaniu steków.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Uczestnik rozpoznaje i dobiera odpowiednie rodzaje mięsa do przygotowania różnych typów steków | Kryteria weryfikacji uczestnik prawidłowo identyfikuje różne rodzaje mięsa (np. ribeye, entrecôte, rostbef, polędwica) i wskazuje ich zastosowanie | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się Uczestnik zna i stosuje techniki sezonowania, marynowania i przygotowania mięsa przed smażeniem lub grillowaniem. | Kryteria weryfikacji uczestnik poprawnie przygotowuje mięso do smażenia (temperatura pokojowa, osuszanie, przyprawy). | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się Uczestnik potrafi usmażyć stek do wybranego stopnia wysmażenia (np. rare, medium, well done). | Kryteria weryfikacji uczestnik osiąga oczekiwany poziom wysmażenia, prezentując właściwą teksturę, kolor i sokowatość mięsa. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Pytanie 1. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się?
TAK
Pytanie 2. Czy dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji?
TAK
Pytanie 3. Czy dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji?
TAK
Program
Program
- Nauka podstawowych cięć steków i ich różniących się smaków, jak najlepiej przygotować inne kawałki mięsa.
- Przygotowanie steka wedle upodobań- rare, medium rare i well done- na podstawie czasu obróbki mięsa, dotyku czy temperatury.
- Uzyskanie najlepszych rezultatów przy użyciu piekarnika, patelni i grilla i dlaczego mięso musi odpocząć przed podaniem.
- Przygotowanie najlepszych dodatków do steków (sosy w wersji na zimno, na ciepło i „fresh”)
Walidacja
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 0
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
Rodzaj ceny | Cena |
---|---|
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | Cena 2 767,50 PLN |
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika netto | Cena 2 250,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny brutto | Cena 461,25 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny netto | Cena 375,00 PLN |
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 1
1 z 1
Kamil Sadkowski
Od wielu lat szkoli kucharzy oraz pasjonatów-amatorów. To właśnie jego uczniowie są dla niego największą radością. Twierdzi, że każdy potrafi gotować, tylko musi się odważyć i otworzyć umysł na nowe doznania. Szacunku do produktu i jakości nauczył się podczas pracy z Japończykami. Przeszedł przez niemal wszystkie szczeble pracy w gastronomii. Jest współautorem książki ``Gastrobanda`` poświęconej szeroko rozumianej branży gastronomicznej. Autor wielu felietonów kulinarnych, które dla wielu są inspiracją w poszukiwaniu nowych doznań smakowych.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Przepisy zostaną przesłane pocztą elektroniczną.
Warunki uczestnictwa
Pełnoletność
Informacje dodatkowe
Przerwy na życzenie uczestników (5-10 minut ), nie są wliczane do czasu trwania usługi.
Uczestnicy przyjmują do wiadomości, że usługa może być poddana monitoringowi z ramienia Operatora lub BUR i wyrażają na to zgodę.
Warunkiem ukończenia szkolenia (a zarazem otrzymania zaświadczenia o ukończeniu) jest frekwencja na poziomie minimum 80%, oraz podejście do walidacji (oceny dokonuje niezależna osoba przeprowadzająca walidację).
Niezbędne składniki do wykonania dania oraz niezbędne sprzęty i akcesoria są zapewnione.
Adres
Adres
ul. Kaczewska 24
81-476 Gdynia
woj. pomorskie
Szkolenia prowadzone w Akademii Kulinarnej K5 (ul. Kaczewska 24, 81-476 Gdynia)
Kontakt
Kontakt
Aleksandra Jarawka
E-mail
bur@europg.pl
Telefon
(+48) 587 321 928