Kurs Kelnerski
Kurs Kelnerski
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Grupa docelowa usługi
Kurs przeznaczony jest da osób, które:
- planują rozpocząć pracę w gastronomii lub hotelarstwie;
- prowadzą lub zamierzają prowadzić własną działalność
- są zainteresowane tematyką szkolenia (hobbystycznie)
- Minimalna liczba uczestników4
- Maksymalna liczba uczestników15
- Data zakończenia rekrutacji20-09-2025
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi8
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Nabycie kompetencji w zawodzie kelnerEfekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Zdobycie kompetencji do zawodu kelner. | Kryteria weryfikacji Zna zasady serwisu, metody obsługi, zasady nakrywania stołów, metody zwiększania sprzedaży, podstawy wiedzy na temat win, podstawy wiedzy na temat kaw, podstawy wiedzy na temat cocktaili | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Praktyczna wiedza z obsługi kelnerskiej | Kryteria weryfikacji Zna zasady obsługi gości, dekantacji i serwisu wina, nakrywania stołów, technikę noszenia talerzy, technikę noszenia tacy, sprzątanie ze stołu | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
1. Teoria:
- Kelner - cechy, zadania, wygląd i prezencja
- Typologia Gości
- Zasady serwisu, metody obsługi (serwis niemiecki, serwis francuski, serwis angielski, serwis rosyjski)
- Zastawa stołowa
- Zasady nakrywania stołów
- Zasady dobrej pracy
- Dobry kelner = dobry sprzedawca
- Metody zwiększania sprzedaży
- Podstawy wiedzy na temat win
- Podstawy wiedzy na temat kaw
- Podstawy wiedzy na temat cocktaili
2. Praktyka:
- Obsługa Gości
- Dekantacja i serwis wina
- Nakrywanie stołów
- Technika noszenia talerzy
- Technika noszenia tacy
- Sprzątanie ze stołu
3.Walidacja
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
Rodzaj ceny | Cena |
---|---|
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | Cena 1 377,60 PLN |
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika netto | Cena 1 120,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny brutto | Cena 172,20 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny netto | Cena 140,00 PLN |
Prowadzący
Prowadzący
Tomasz Hallmann
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Skrypt- pełne kompendium
Warunki uczestnictwa
pełnoletność
Informacje dodatkowe
Przerwy na życzenie uczestników (5-10 minut ), nie są wliczane do czasu trwania usługi.
Uczestnicy przyjmują do wiadomości, że usługa może być poddana monitoringowi z ramienia Operatora lub BUR i wyrażają na to zgodę.
Warunkiem ukończenia szkolenia (a zarazem otrzymania zaświadczenia o ukończeniu) jest frekwencja na poziomie minimum 80%, oraz podejście do walidacji (oceny dokonuje niezależna osoba przeprowadzająca walidację)
Wszystko co niezbędne do odbycia szkolenia zapewnia organizator.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja