Kurs Barmański
Kurs Barmański
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Grupa docelowa usługi
Kurs przeznaczony jest dla osób, które:
- planują rozpocząć pracę w gastronomii;
- prowadzą lub zamierzają prowadzić własną działalność
- są zainteresowane tematyką szkolenia (hobbystycznie)
- Minimalna liczba uczestników4
- Maksymalna liczba uczestników15
- Data zakończenia rekrutacji08-09-2025
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi18
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Nabycie kompetencji w zawodzie barman.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Zdobycie kompetencji do zawodu barman. | Kryteria weryfikacji Potrafi rozpoznać sprzęt barmański i wyposażenie baru, szkło barowe, rodzaje i zasady przyrządzania koktajli, podstawy wiedzy na temat win- Podstawy wiedzy na temat kaw - Podstawy working flair | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Praktyczna wiedza z obsługi barmańskiej | Kryteria weryfikacji Potrafi przygotować klasyczne koktajle oraz opanowuje wszelkie techniki barmańskie | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
1. Sprzęt barmański i wyposażenie baru
2. Szkło barowe
3. Miksologia - rodzaje i zasady przyrządzania koktajli
4. Przegląd towaroznawstwa alkoholowego.
5. Kurs rozszerzony o zagadnienia:
- Podstawy wiedzy na temat win (wiedza sommelierska)
- Podstawy wiedzy na temat kaw (wiedza baristyczna)
- Podstawy working flair (teoria jak i ćwiczenia praktyczne z free pouringu)
6. Zajęcia praktyczne za profesjonalnym barem. Każdy kursant przygotowuje klasyczne koktajle oraz opanowuje wszelkie techniki barmańskie (zdecydowana większość czasu trwania kursu).
Na części praktycznej każdy kursant wykorzystuje techniki:
- nalewanie (budowanie)
- shakerowanie
- blenderowanie
- stirowanie
- warstwy dolne
- warstwy górne
- muddlerowanie
7.Walidacja
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
Rodzaj ceny | Cena |
---|---|
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | Cena 3 321,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika netto | Cena 2 700,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny brutto | Cena 184,50 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny netto | Cena 150,00 PLN |
Prowadzący
Prowadzący
Tomasz Hallmann
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Skrypt- pełne kompendium
Warunki uczestnictwa
pełnoletność
Informacje dodatkowe
Przerwy na życzenie uczestników (5-10 minut ), nie są wliczane do czasu trwania usługi.
Uczestnicy przyjmują do wiadomości, że usługa może być poddana monitoringowi z ramienia Operatora lub BUR i wyrażają na to zgodę.
Warunkiem ukończenia szkolenia (a zarazem otrzymania zaświadczenia o ukończeniu) jest frekwencja na poziomie minimum 80%, oraz podejście do walidacji (oceny dokonuje niezależna osoba przeprowadzająca walidację)
Wszystko co niezbędne do odbycia szkolenia zapewnia organizator.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja