Dietetyka w dobie cyfryzacji: jak zdalnie pracować z klientem- szkolenie.
Dietetyka w dobie cyfryzacji: jak zdalnie pracować z klientem- szkolenie.
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaStyl życia / Dietetyka
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Szkolenie skierowane jest do osób związanych z branżą dietetyczną, medyczną, fitness oraz wellness, które chcą rozwijać swoje kompetencje w zakresie świadczenia usług zdalnych przy użyciu nowoczesnych narzędzi cyfrowych. Uczestnikami mogą być zarówno czynni dietetycy, trenerzy personalni, pracownicy gabinetów dietetycznych i poradni zdrowego żywienia, jak i osoby planujące przebranżowienie lub rozpoczęcie działalności w tym obszarze.
Z usługi mogą skorzystać m.in.:
- dietetycy kliniczni i sportowi,
- trenerzy personalni i specjaliści żywienia,
- pracownicy branży medycznej (gabinetów, przychodni, SPA),
- właściciele firm świadczących usługi dietetyczne,
- osoby prowadzące jednoosobową działalność lub startupy w branży zdrowia i żywienia.
Szkolenie jest odpowiednie zarówno dla osób początkujących, jak i posiadających już doświadczenie w pracy z klientem, które chcą przenieść swoje usługi do świata online i nauczyć się korzystać z aplikacji i narzędzi cyfrowych.
- Minimalna liczba uczestników1
- Maksymalna liczba uczestników8
- Forma prowadzenia usługizdalna w czasie rzeczywistym
- Liczba godzin usługi32
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat VCC Akademia Edukacyjna
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Usługa przygotowuje uczestników do profesjonalnego świadczenia usług dietetycznych w formie zdalnej, z wykorzystaniem nowoczesnych narzędzi cyfrowych. Uczestnicy nabędą umiejętności organizacji zdalnej współpracy z klientem, prowadzenia dokumentacji, udzielania zaleceń oraz monitorowania postępów w środowisku online, zgodnie z aktualnymi trendami cyfryzacji w branży dietetycznej.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Opisuje cyfrowe narzędzia wykorzystywane w zdalnej pracy dietetyka. | Kryteria weryfikacji -Wymienia aplikacje i funkcje wspierające procesy dietetyczne online (np. Nutrium, LMS).-Rozróżnia funkcjonalności: planowanie, komunikacja, analiza, raportowanie. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Rozpoznaje etapy pracy z klientem w środowisku cyfrowym. | Kryteria weryfikacji -Porządkuje etapy współpracy zdalnej z klientem (konsultacja, zalecenia, kontrola postępów).-Identyfikuje elementy dokumentacji klienta i obiegu informacji. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Opisuje zasady prowadzenia konsultacji i wywiadu dietetycznego online. | Kryteria weryfikacji -Wskazuje elementy skutecznej konsultacji z klientem w formule zdalnej.-Opisuje strukturę i funkcje wywiadu dietetycznego online. -Tworzy checklistę lub tablicę z etapami współpracy (kanban). | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Wskazuje sposoby personalizacji planów dietetycznych z wykorzystaniem narzędzi cyfrowych. | Kryteria weryfikacji -Wymienia parametry i dane potrzebne do spersonalizowania planu żywieniowego.-Określa funkcje aplikacji umożliwiające indywidualizację zaleceń. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Komunikuje się skutecznie z klientem w formie zdalnej. | Kryteria weryfikacji -Dobiera odpowiednie narzędzie komunikacji (czat, przypomnienie, video).-Tworzy wiadomość z zaleceniem i potwierdzeniem spotkania. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Program szkolenia jest dostosowany do potrzeb uczestników usługi oraz głównego celu usługi i jej charakteru oraz obejmuje zakres tematyczny usługi. Uczestnik nie musi spełniać dodatkowych wymagań dot. poziomu zaawansowania. Powinien natomiast posiadać podstawowa umiejętność obsługi komputera.
Szkolenie ma charakter teoretyczno-praktyczny. W ramach szkolenia zostanie przeprowadzona walidacja.
Usługa realizowana jest w godzinach zegarowych. Przerwy nie są wliczone w ogólny czas usługi rozwojowej. Harmonogram usługi może ulec nieznacznemu przesunięciu, ponieważ ilość przerw oraz długość ich trwania zostanie dostosowana indywidualnie do potrzeb uczestników szkolenia. Łączna długość przerw podczas szkolenia nie będzie dłuższa aniżeli zawarta w harmonogramie.
Warunki organizacyjne usługi:
Realizacja szkolenia została zaprojektowana z myślą o nowoczesności, dostępności i elastyczności. Poniżej przedstawiamy kluczowe rozwiązania wspierające uczestników na każdym etapie procesu kształcenia:
Usługa zostanie przeprowadzona w całości wewnątrz aplikacji EduOrganizer. To nowoczesne, kompleksowe narzędzie umożliwia uczestnikom wygodny dostęp do materiałów szkoleniowych, transmisji na żywo, testów oraz indywidualnej komunikacji z trenerem – bez konieczności instalowania dodatkowego oprogramowania czy tworzenia kont w innych systemach. Cały proces szkoleniowy odbywa się w jednym, intuicyjnym środowisku. Gwarantujemy wysoki poziom organizacji, bezpieczeństwa danych oraz komfort nauki w przyjaznej i interaktywnej formie.
Usługa została stworzona na podstawie licencji EduOrganizer zakupionej w ramach projektu ,,Inwestycje w usługi rozwojowe” nr FERS.01.03-IP.09-0025/23
Program szkolenia:
Moduł 1: Wprowadzenie do nowoczesnej pracy dietetyka (4h)
- Praca dietetyka w modelu hybrydowym i zdalnym
- Narzędzia wspierające komunikację z klientem
- Standardy dokumentacji i bezpieczeństwa danych (RODO)
- Przegląd aplikacji i platform cyfrowych – porównanie możliwości
Moduł 2: Organizacja pracy dietetyka w chmurze (6h)
- Planowanie dnia, tygodnia i procesu pracy z klientem
- Praca z kalendarzem, tablicą Kanban i checklistami
- Ustawianie automatycznych powiadomień dla klientów
- Praktyczne ćwiczenia w aplikacji (nutrium + aplikacja główna)
Moduł 3: Zdalna opieka dietetyczna krok po kroku (8h)
- Pierwsza konsultacja online – narzędzia, struktura rozmowy
- Budowanie relacji z klientem zdalnie
- Prowadzenie wywiadu żywieniowego i diagnozy w aplikacji
- Przekazywanie zaleceń i planów żywieniowych przez system
- Monitorowanie postępów klienta z wykorzystaniem automatycznych raportów
Moduł 4: Praca z aplikacją Nutrium i narzędziami wspierającymi (6h)
- Integracja Nutrium z innymi narzędziami
- Personalizacja konta i zarządzanie bazą klientów
- Tworzenie planów dietetycznych i przekazywanie ich online
- Analiza danych, notatki i wskaźniki efektywności
- Zdalne rozwiązywanie problemów klientów
Moduł 5: Promocja i rozwój usług dietetycznych online (7h)
- Pozycjonowanie usług online
- Prowadzenie bloga, newslettera i treści edukacyjnych
- Automatyzacja komunikacji (mailing, przypomnienia, remarketing)
- Tworzenie prostych materiałów promocyjnych z wykorzystaniem AI
Walidacja efektów uczenia się (1h)
Usługodawca zapewnia rozdzielność funkcji pomiędzy procesem kształcenia a walidacją.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 29 Moduł 1: Wprowadzenie do nowoczesnej pracy dietetyka | Prowadzący Dominika Reszczotko - Mieszczyńska | Data realizacji zajęć 01-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 29 Przerwa | Prowadzący Dominika Reszczotko - Mieszczyńska | Data realizacji zajęć 01-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 11:10 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 29 Moduł 1: Wprowadzenie do nowoczesnej pracy dietetyka | Prowadzący Dominika Reszczotko - Mieszczyńska | Data realizacji zajęć 01-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:10 | Godzina zakończenia 13:10 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 29 Przerwa | Prowadzący Dominika Reszczotko - Mieszczyńska | Data realizacji zajęć 01-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:10 | Godzina zakończenia 13:20 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 29 Moduł 2: Organizacja pracy dietetyka w chmurze | Prowadzący Dominika Reszczotko - Mieszczyńska | Data realizacji zajęć 01-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:20 | Godzina zakończenia 15:20 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 29 Moduł 2: Organizacja pracy dietetyka w chmurze | Prowadzący Dominika Reszczotko - Mieszczyńska | Data realizacji zajęć 02-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 29 Przerwa | Prowadzący Dominika Reszczotko - Mieszczyńska | Data realizacji zajęć 02-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 11:10 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 29 Moduł 2: Organizacja pracy dietetyka w chmurze | Prowadzący Dominika Reszczotko - Mieszczyńska | Data realizacji zajęć 02-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:10 | Godzina zakończenia 13:10 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 29 Moduł 3: Zdalna opieka dietetyczna krok po kroku | Prowadzący Dominika Reszczotko - Mieszczyńska | Data realizacji zajęć 03-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 29 Przerwa | Prowadzący Dominika Reszczotko - Mieszczyńska | Data realizacji zajęć 03-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 11:10 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 29 Moduł 3: Zdalna opieka dietetyczna krok po kroku | Prowadzący Dominika Reszczotko - Mieszczyńska | Data realizacji zajęć 03-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:10 | Godzina zakończenia 13:10 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 29 Przerwa | Prowadzący Dominika Reszczotko - Mieszczyńska | Data realizacji zajęć 03-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:10 | Godzina zakończenia 13:20 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 29 Moduł 3: Zdalna opieka dietetyczna krok po kroku | Prowadzący Dominika Reszczotko - Mieszczyńska | Data realizacji zajęć 03-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:20 | Godzina zakończenia 15:20 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 29 Przerwa | Prowadzący Dominika Reszczotko - Mieszczyńska | Data realizacji zajęć 03-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:20 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 15 z 29 Moduł 3: Zdalna opieka dietetyczna krok po kroku | Prowadzący Dominika Reszczotko - Mieszczyńska | Data realizacji zajęć 03-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 17:30 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 16 z 29 Moduł 4: Praca z aplikacją Nutrium i narzędziami wspierającymi | Prowadzący Dominika Reszczotko - Mieszczyńska | Data realizacji zajęć 04-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 17 z 29 Przerwa | Prowadzący Dominika Reszczotko - Mieszczyńska | Data realizacji zajęć 04-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 11:10 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 18 z 29 Moduł 4: Praca z aplikacją Nutrium i narzędziami wspierającymi | Prowadzący Dominika Reszczotko - Mieszczyńska | Data realizacji zajęć 04-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:10 | Godzina zakończenia 13:10 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 19 z 29 Przerwa | Prowadzący Dominika Reszczotko - Mieszczyńska | Data realizacji zajęć 04-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:10 | Godzina zakończenia 13:20 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 20 z 29 Moduł 4: Praca z aplikacją Nutrium i narzędziami wspierającymi | Prowadzący Dominika Reszczotko - Mieszczyńska | Data realizacji zajęć 04-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:20 | Godzina zakończenia 15:20 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 21 z 29 Moduł 5: Promocja i rozwój usług dietetycznych online | Prowadzący Dominika Reszczotko - Mieszczyńska | Data realizacji zajęć 05-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 22 z 29 Przerwa | Prowadzący Dominika Reszczotko - Mieszczyńska | Data realizacji zajęć 05-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 11:10 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 23 z 29 Moduł 5: Promocja i rozwój usług dietetycznych online | Prowadzący Dominika Reszczotko - Mieszczyńska | Data realizacji zajęć 05-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:10 | Godzina zakończenia 13:10 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 24 z 29 Przerwa | Prowadzący Dominika Reszczotko - Mieszczyńska | Data realizacji zajęć 05-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:10 | Godzina zakończenia 13:20 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 25 z 29 Moduł 5: Promocja i rozwój usług dietetycznych online | Prowadzący Dominika Reszczotko - Mieszczyńska | Data realizacji zajęć 05-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:20 | Godzina zakończenia 15:20 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 26 z 29 Przerwa | Prowadzący Dominika Reszczotko - Mieszczyńska | Data realizacji zajęć 05-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:20 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 27 z 29 Moduł 5: Promocja i rozwój usług dietetycznych online | Prowadzący Dominika Reszczotko - Mieszczyńska | Data realizacji zajęć 05-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 28 z 29 Przerwa | Prowadzący Dominika Reszczotko - Mieszczyńska | Data realizacji zajęć 05-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 16:30 | Godzina zakończenia 16:40 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć 29 z 29 Walidacja | Prowadzący Anna Sadowska Boczarska | Data realizacji zajęć 05-07-2025 | Godzina rozpoczęcia 16:40 | Godzina zakończenia 17:40 | Liczba godzin 01:00 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto4 480,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto4 480,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto140,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto140,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Dominika Reszczotko - Mieszczyńska
Anna Sadowska Boczarska
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Dostęp do panelu LMS z materiałami PDF, materiałami interaktywnymi, quizy i materiały szkoleniowe
Warunki uczestnictwa
Wymagana jest obecność min 80% lub ze wskazaniami Operatora
Uczestnicy przyjmują do wiadomości, że usługa może być poddana monitoringowi z ramienia Operatora lub PARP i wyrażają na to zgodę. Uczestnik ma obowiązek zapisania się na usługę przez BUR co najmniej na 1 dzień przed rozpoczęciem realizacji usługi.
Informacje dodatkowe
Projekt „Inwestycje w usługi rozwojowe” nr FERS.01.03-IP.09-0025/23 współfinansowany jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Plus – Program Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego 2021-2027
Podstawa zwolnienia z VAT:
1) art. 43 ust. 1 pkt 29 lit. c Ustawy z dnia 11 marca 2024 o podatku od towarów i usług - w przypadku dofinansowania w wysokości 100%
2) § 3 ust. 1 pkt. 14 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 grudnia 2013 r. w sprawie zwolnień od podatku od towarów i usług oraz warunków stosowania tych zwolnień - w przypadku dofinansowania w co najmniej 70%
3) W przypadku braku uzyskania dofinansowania lub uzyskania dofinansowania poniżej 70%, do ceny usługi należy doliczyć 23% VAT
Warunki techniczne
Warunki techniczne
Warunki techniczne niezbędne do udziału w szkoleniu:
Platforma / rodzaj komunikatora, za pośrednictwem którego prowadzona będzie usługa.
Usługa zostanie przeprowadzona w całości wewnątrz aplikacji EduOrganizer To nowoczesne, kompleksowe narzędzie umożliwia uczestnikom wygodny dostęp do materiałów szkoleniowych, transmisji na żywo, testów oraz indywidualnej komunikacji z trenerem – bez konieczności instalowania dodatkowego oprogramowania czy tworzenia kont w innych systemach.
Cały proces szkoleniowy – część teoretyczna oraz praktyczna odbywa się w jednym, intuicyjnym środowisku. Gwarantujemy wysoki poziom organizacji, bezpieczeństwa danych oraz komfort nauki w przyjaznej i interaktywnej formie. Szkolenie odbędzie się przy pomocy platformy wraz z dostępem do panelu LMS.
Usługa została stworzona na podstawie licencji EduOrganizer zakupionej w ramach projektu ,,Inwestycje w usługi rozwojowe” nr FERS.01.03-IP.09-0025/23
Minimalne wymagania sprzętowe, jakie musi spełniać komputer Uczestnika.
Komputer uczestnika powinien być wyposażony w głośniki, mikrofon i bezpłatną aplikację oraz Internet .
Wymagane jest posiadanie kamery.
Minimalne wymagania dotyczące parametrów łącza sieciowego.
Do sprawnego udziału w usłudze preferowany jest Internet z prędkością łącza od 512 KB/sek
Okres ważności linku umożliwiającego uczestnictwo w spotkaniu on-line.
Link przesłany uczestnikom szkolenia jest ważny od 1h przed rozpoczęciem szkolenia oraz w trakcie trwania szkolenia zgodnie z jego harmonogramem.
Podczas zapisywania na usługę uczestnicy wyrażają zgodę na przetwarzanie swojego wizerunku.
Szkolenia online będą nagrywane tylko i wyłącznie na potrzeb udokumentowania prawidłowego przebiegu szkolenia i jego archiwizacji. Nie udostępniamy nagrań ze szkolenia ze względu na ochronę danych osobowych oraz widocznego na nagraniach wizerunku osób trzecich (osoby prowadzącej oraz innych uczestników szkolenia).